BONES PERSONES, JOSEP CABAYOL

En Josep fa més de 30 anys que viu a l'Àfrica ajudant sempre als més desvalguts. Camerun, Congo, Rwanda... Un home que ha viscut de primera mà les terribles guerres silenciades que hi ha en els països del cor de l'Àfrica.
Un home de 75 anys que viu de la manera més simple, sense aigua corrent, amb poca electricitat, gràcies a unes petites plaques solars que li van col-locar, un home d'aparença fràgil però amb una determinació i una bondat fora del comú.
Actualment viu al nord de Rwanda, rodejat d'un paisatge volcànic meravellós que és el refugi de molta gent que després de la guerra han estat ningunejats i que la poca esperança que els queda els hi dóna aquest home senzill, humil i sobretot generós ja que els ajuda amb tot el què pot.
És bonic veure a una persona de la seva edat amb la il·lusió d'un jove pensant a començar nous projectes de futur, ell es vol quedar fins que el cos aguanti.
En aquests darrers anys ha ajudat a construir més de 3000 cases per la gent que vivia encara en cabanes. Aquests habitatges que tenen un cost només de 350 Euros milloren moltíssim la qualitat de vida dels ruandesos de la regió dels goril-les. Uns animals molt protegits i sobrealimentats enfront d'unes persones que no tenen una casa digne per viure i que si estan de sort fan un àpat al dia.