BONES PERSONES, PERE CASALDÀLIGA

LES QUALITATS QUE HA DE TENIR UNA BONA PERSONA

Després d´un silenci, he aprofitat per preguntar-li sobre les qualitat que ha de tenir una bona persona i sense pensar-s’ho gens ha contestat.

Són tres coses:
1.- La Coherència. sigui quina sigui la teva fe. Estiguis casat, o solter. Sigui quina sigui la teva professió una persona ha de ser coherent. En paraules evangèliques seria practicar la veritat, inclús és el què el poble demana els seus líders, tan religiosos com civils, i de fet es el que els nens demanen als seus pares.
2.- La Comprensió. Si jo soc coherent i visc la meva identitat, però haig de respectar, acollir, tenir un gran sentit del respecte, de l´acollida, de la comprensió, i del pluralisme.
3.- L’ esperança. Potser es una paraula molt cristiana però també es podria dir: optimisme vital. En varis poemes diu " Ens ho poden treure tot menys la fidel esperança".



Llavors ens ha parlat d’un poeta anomenat Francesc Peguí que va escriure un poema que posa en boca de Déu i on recita que Déu va dir parlant a la humanitat:

"Jo entenc que vosaltres tingueu fe, com que la vida és tan misteriosa, és comprensible que tingueu fe, és comprensible també que tingueu, caritat, amor, ja que teniu un cor tendre i dolç, però no entenc, diu Déu, que tingueu esperança, la petita esperança tan maltractada, amb tants motius que tindríeu per no esperar.

Un poema espantós però bonic a la vegada, deia en Pere.


www.xinoxano.eu

1 comentari:

Unknown ha dit...

Meu querido amigo Gerard,
As tuas histórias e aventuras de viajante continuam a fazer sonhar. Levas, por onde passas, a tua alegria autêntica e a tua curiosidade genuína.
Como ninguém, conheces a arte esquecida de bem perguntar.
Ontem buscavas sonhos nos olhares inocentes da adolescência. Hoje buscas o significado de SER fiel a si próprio, ao seu núcleo duro, nas palavras sábias de quem amealhou riquezas e perdas, tristezas e alegrias ao longo de uma vida.
bem hajas Gerard. És uma inspiração.
Da tua amiga portuguesa,
Xana
Alexandra Magnólia